restauracjaKrajowe Centrum Edukacji Rolniczej w Brwinowie, organizuje dla nauczycieli przedmiotów gastronomicznych seminarium z wyjazdem studyjnym pt.„Nowe trendy i przyszłe innowacje technologiczne w branży hotelarsko – gastronomicznej”.  Szkolenie odbędzie się w terminie 02-08 lutego 2019 r. w Riva del Garda.

 

 

Do udziału w szkoleniu zapraszamy tych nauczycieli, którzy dostaną indywidualne potwierdzenie uczestnictwa.

W czasie targów Expo Riva Hotel. odbędzie się seminarium na temat najnowszych trendów w branży hotelarsko – gastronomicznej. Nauczyciele zapoznają się z następującymi zagadnieniami:

  • zasady sprzedaży i marketingu w gastronomii
  • sposoby nowoczesnego zarządzania kosztami
  • zasady badania rynku – „stare i nowe” media
  • najczęściej popełniane błędy przy otwieraniu lokalu gastronomicznego
  • zasady sprzedaży indywidualnej
  • nowoczesna organizację pracy w hotelu
  • zasady skutecznego motywowania i kierowania zespołem
  • aktualne kierunków rozwoju gastronomii  na świecie
  • umiejętności praktyczne zarządzania przedsiębiorstwem gastronomicznym połączone z psychologią biznesu

W programie szkolenia zaplanowano również następujące zagadnienia

  • filozofia kuchni włoskiej, tajemnice jej smaku
  • typowe potrawy kuchni regionu Trydent
  • sposoby sporządzania potraw wysokiej jakości zdrowotnej i smakowej
  • rozwiązania technologiczne, proekologiczne sprzyjające efektywności i jakości produkcji gastronomicznej
  • technologie stosowane w branży winiarskiej
  • technologie stosowane w branży serowarskiej
  • technologia produkcji oliwy z oliwek

 

Program seminarium

 

Osoba odpowiedzialna za szkolenie: Małgorzata Pawlonka

tel. 22/729 73 02 w. 26, 603-243-639

tel/fax: 22 /729 59 55 w 28

e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.