Krajowe Centrum Edukacji Rolniczej w Brwinowie, organizuje dla nauczycieli przedmiotów gastronomicznych seminarium z wyjazdem studyjnym pt.„Nowe trendy i przyszłe innowacje technologiczne w branży hotelarsko – gastronomicznej”. Szkolenie odbędzie się w terminie 02-08 lutego 2019 r. w Riva del Garda.
Do udziału w szkoleniu zapraszamy tych nauczycieli, którzy dostaną indywidualne potwierdzenie uczestnictwa.
W czasie targów Expo Riva Hotel. odbędzie się seminarium na temat najnowszych trendów w branży hotelarsko – gastronomicznej. Nauczyciele zapoznają się z następującymi zagadnieniami:
- zasady sprzedaży i marketingu w gastronomii
- sposoby nowoczesnego zarządzania kosztami
- zasady badania rynku – „stare i nowe” media
- najczęściej popełniane błędy przy otwieraniu lokalu gastronomicznego
- zasady sprzedaży indywidualnej
- nowoczesna organizację pracy w hotelu
- zasady skutecznego motywowania i kierowania zespołem
- aktualne kierunków rozwoju gastronomii na świecie
- umiejętności praktyczne zarządzania przedsiębiorstwem gastronomicznym połączone z psychologią biznesu
W programie szkolenia zaplanowano również następujące zagadnienia
- filozofia kuchni włoskiej, tajemnice jej smaku
- typowe potrawy kuchni regionu Trydent
- sposoby sporządzania potraw wysokiej jakości zdrowotnej i smakowej
- rozwiązania technologiczne, proekologiczne sprzyjające efektywności i jakości produkcji gastronomicznej
- technologie stosowane w branży winiarskiej
- technologie stosowane w branży serowarskiej
- technologia produkcji oliwy z oliwek
Osoba odpowiedzialna za szkolenie: Małgorzata Pawlonka
tel. 22/729 73 02 w. 26, 603-243-639
tel/fax: 22 /729 59 55 w 28
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.