Krajowe Centrum Edukacji Rolniczej w Brwinowie we współpracy z SGGW i Hotelem Bristol w Warszawie, organizuje dla nauczycieli przedmiotów gastronomicznych seminarium „Nowa jakość usług w serwisie kulinarnym - innowacyjna generacja kelnerów”. Szkolenie odbędzie się w terminie 10-12 grudnia 2018 r. w Warszawie.
Z uwagi na dużą liczbę zgłoszeń limit miejsc został wyczerpany. Do udziału w szkoleniu zapraszamy tych nauczycieli, którzy dostaną indywidualne potwierdzenie uczestnictwa.
Celem kursu jest zapoznanie nauczycieli z teorią oraz realnymi przykładami i problemami, z zakresu serwisu z którymi borykają się zarówno restauratorzy jak i kelnerzy.
Uczestnicy zostaną zapoznani z następującymi zagadnieniami:
- zasady nowej jakości usług w serwisie kulinarnym
- sposoby obsługi konsumentów o różnych cechach psychologicznych
- standardy wymagań w zakresie profesjonalnej obsługi klienta
- sposoby zachowania się personelu w sytuacjach konfliktowych, trudnych (trudny klient)
- sposoby efektywnej sprzedaży poprzez skuteczną prezentację oferty
- potrzeby klienta - prezentacja oferty w sposób zbieżny z oczekiwaniami klienta
- zasady relacji kelner – kucharz
W czasie warsztatów nauczyciele będą mogli doskonalić praktyczne umiejętności z zakresu obsługi konsumenta.
Udział w seminarium jest bezpłatny a uczestnicy przybywają w ramach delegacji służbowych.