kielbasa tradycyjnaKrajowe Centrum Edukacji Rolniczej w Brwinowie we współpracy z Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu organizuje w dniach 21 - 23 października 2019r. seminarium dla nauczycieli uczących przedmiotów ekonomicznych pn.: "Przetwórstwo, marketing i sprzedaż  produktów pochodzących z gospodarstwa rolnego".

 

 

W programie szkolenia uwzględniono warsztaty i pokazy produkcyjne:

  • przetwórstwa mięsa
  • przetwórstwa mleka
  • przetwórstwa zbóż
  • przetwórstwa owoców
  • przetwórstwa surowców pochodzenia roślinnego

Ponadto zostaną omówione zagadnienia  z zakresu:

  • Regulacji sprzedaży produktów przetworzonych w gospodarstwie rolnym – RHD i sprzedaż bezpośrednia
  • Wymagań sanitarnych, higienicznych; zagrożenia w przetwórstwie żywności, bezpieczeństwo żywności
  • Aspektów prawno – administracyjnych towarzyszących zakładaniu małego przetwórstwa
  • Technologii produkcji w przetwórstwie spożywczym
  • Przetwórstwa surowców pochodzenia roślinnego

Zapraszamy nauczycieli zainteresowanych w/w tematyką do udziału w szkoleniu.

Liczba miejsc na szkoleniu jest ograniczona, o przyjęciu decyduje kolejność zgłoszeń.

Udział w szkoleniu jest bezpłatny, uczestnicy pokrywają koszty dojazdu.

 

Osoba odpowiedzialna za szkolenie:

Barbara Płotczyk

tel. (22) 729 73 02; 601 517 951

e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Osoba odpowiedzialna CDR/O w Radomiu:

Anna Karwat

tel. (48) 365 69 00

Miejsce zakwaterowania i szkolenia:

Centrum Doradztwa Rolniczego Oddział w Radomiu, ul. Chorzowska 16/18, Radom

tel. (48) 365 69 00

 

Program szkolenia