Nowoczesne rozwiązania techniczne w przetwórstwie płodów rolnych

 Rezerwacja zakończona
 
64
Kategoria
Produkcja roślinna
Termin
środa, 15 styczeń 2020 - niedziela, 19 styczeń 2020
Miejsce
Kalsk, Berlin
Telefon
22 729 59 05, 22 729 73 02
E-mail
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Forma realizacji
wyjazd studyjny
Osoba odpowiedzialna za realizację
Małgorzata Pawlonka

Adresaci / Grupa docelowa uczestników:

  • kadra kierownicza
  • nauczyciele kształcenia zawodowego prowadzący zajęcia w zawodach rolniczych
  • nauczyciele kształcenia zawodowego prowadzący zajęcia w zawodach gastronomicznych

 

Zamierzone cele:

  • opanować umiejętność organizacji procesu eksploatacji urządzeń technicznych w gospodarstwie domowym
  • poznać nowe konstrukcje maszyn i agregatów stosowanych w przetwórstwie
  • uwzględnić aspekty ochrony środowiska podczas wykonywania prac w przetwórstwie rolno – spożywczym
  • określić kierunki modernizacji źródeł ciepła do różnych celów w przetwórstwie
  • scharakteryzować innowacyjne technologie stosowane w przetwórstwie rolno – spożywczym

 

Instytucje współpracujące:

  • Lubuski Ośrodek Innowacji i Wdrożeń Agrotechnicznych (LOIiWA)
  • ILLUT Berlin – Brandenburg
 
 

Terminy

  • Od środa, 15 styczeń 2020 do niedziela, 19 styczeń 2020