Przetwórstwo, marketing i sprzedaż bezpośrednia produktów pochodzących z gospodarstwa rolnego

Kategoria
Ekonomika
Termin
poniedziałek, 21 październik 2019 - środa, 23 październik 2019
Miejsce
Radom
Telefon
22 729 59 05, 22 729 73 02
E-mail
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Forma realizacji
seminarium
Osoba odpowiedzialna za realizację
Barbara Płotczyk

Adresaci / Grupa docelowa uczestników:

  • nauczyciele kształcenia zawodowego prowadzący zajęcia z z przedmiotów ekonomicznych

 

Zamierzone cele:

  • poznać nowe możliwości produkcji i sprzedaży żywności z gospodarstwa rolnego
  • ocenić możliwość uruchomienia i prowadzenia produkcji żywności w małym zakładzie przetwórczym
  • analizować aspekty prawne prowadzenia rolniczego handlu detalicznego i małego przetwórstwa
  • porównać technologie przetwarzania wybranych surowców

 

Instytucje współpracujące:

  • Centrum Doradztwa Rolniczego Oddział w Radomiu
 
 

Terminy

  • Od poniedziałek, 21 październik 2019 do środa, 23 październik 2019