Wykorzystanie agrotroniki w produkcji rolnej i przetwórstwie spożywczym warunkiem rozwoju obszarów wiejskich - POWERVET-2017-1-PL01-KA102-037206

 Rezerwacja zakończona
 
23
Kategoria
Technika rolnicza
Termin
poniedziałek, 19 sierpień 2019 - piątek, 30 sierpień 2019
Miejsce
Nienburg (Niemcy)
Telefon
22 729 59 05, 22 729 73 02
E-mail
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Forma realizacji
seminarium / wizyta studyjna
Osoba odpowiedzialna za realizację
Marek Rudziński

Adresaci / Grupa docelowa uczestników:

  • nauczyciele kształcenia zawodowego (teoretycznych przedmiotów zawodowych i zajęć praktycznych), uczący w zawodach rolniczych i przetwórstwa rolno-spożywczego

 

Zamierzone cele:

  • zmodyfikować postawy i przekonania w zakresie ograniczania zużycia energii w procesie produkcji
  • określić możliwości zastosowania innowacyjnych rozwiązań i modyfikowania procesów produkcji rolniczej
  • określić możliwości zastosowania innowacyjnych rozwiązań, wprowadzenia komputerów i modyfikowania procesów na każdym etapie produkcji żywności
  • scharakteryzować innowacyjne technologie stosowane w przetwórstwie rolno – spożywczym wykorzystujące rozwiązania agrotroniczne
  • przeanalizować nowe metody i techniki prowadzenia zajęć dydaktycznych

 

Instytucje współpracujące:

  • DEULA Nienburg
  • Fundacja Rozwoju Systemu Edukacji
  • ZSCKR w Mieczysławowie
 
 

Terminy

  • Od poniedziałek, 19 sierpień 2019 do piątek, 30 sierpień 2019