Walory zdrowotne surowców i potraw kuchni greckiej

 Rezerwacja zakończona
 
132
Kategoria
Żywienie i usługi gastronomiczne
Termin
piątek, 10 maj 2019 - środa, 15 maj 2019
Miejsce
Grecja
Telefon
22 729 59 05, 22 729 73 02
E-mail
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Forma realizacji
warsztaty
Osoba odpowiedzialna za realizację
Małgorzata Pawlonka

Adresaci / Grupa docelowa uczestników:

  • nauczyciele kształcenia zawodowego prowadzący zajęcia z przedmiotów gastronomicznych

 

Zamierzone cele:

  • poznać asortyment surowców krajów basenu morza śródziemnego i ich walory zdrowotne
  • scharakteryzować zioła stosowane w kuchni greckiej
  • sporządzać potrawy typowe dla kuchni greckiej
  • porównać wartości odżywcze owoców morza i wieprzowiny
  • przygotować kawę "po grecku" (na zimno/gorąco)
  • znać techniki obróbki wstępnej i cieplnej owoców morza
  • przygotowywać potrawy z owoców morza

 

Instytucje współpracujące:

  • Uniwersytet Rolniczy im. H. Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności
  • Anais - Paralia Korinou
 
 

Terminy

  • Od piątek, 10 maj 2019 do środa, 15 maj 2019