Nowoczesne rozwiązania techniczne w przetwórstwie płodów rolnych – z wyjazdem studyjnym na Grüne Woche

 Rezerwacja zakończona
 
41
Kategoria
Kadra kierownicza
Termin
środa, 23 styczeń 2019 - niedziela, 27 styczeń 2019
Miejsce
Kalsk / Berlin
Telefon
22 729 59 05, 22 729 73 02
E-mail
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Forma realizacji
wyjazd studyjny
Osoba odpowiedzialna za realizację
Marek Rudziński

Adresaci / Grupa docelowa uczestników:

  • kadra kierownicza i nauczyciele kształcenia zawodowego (teoretycznych przedmiotów zawodowych i zajęć praktycznych), uczący w zawodach rolniczych

 

Zamierzone cele:

  • opanować umiejętność organizacji procesu eksploatacji urządzeń technicznych
  • poznać nowe konstrukcje maszyn i agregatów stosowanych w przetwórstwie
  • uwzględnić aspekty ochrony środowiska podczas wykonywania prac w przetwórstwie rolno – spożywczym
  • określić kierunki modernizacji źródeł ciepła do różnych celów w przetwórstwie
  • scharakteryzować innowacyjne technologie stosowane w przetwórstwie rolno – spożywczym

 

Instytucje współpracujące:

  • Lubuski Ośrodek Innowacji i Wdrożeń Agrotechnicznych (LOIiWA)
  • ILLUT Berlin – Brandenburg
 
 

Terminy

  • Od środa, 23 styczeń 2019 do niedziela, 27 styczeń 2019