Nowoczesne rozwiązania techniczne w przetwórstwie płodów rolnych

Kategoria
Szkolenia
Termin
wtorek, 12 styczeń 2021 - sobota, 16 styczeń 2021
Miejsce
Kalsk, Berlin
Telefon
22 729 59 05, 22 729 73 02
E-mail
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Forma realizacji
warsztaty / wyjazd studyjny
Osoba odpowiedzialna za realizację
Marek Rudziński

*warsztaty z wyjazdem studyjnym na targi Grüne Woche

 

Adresaci / Grupa docelowa uczestników:

  • kadra kierownicza i nauczyciele kształcenia zawodowego (teoretycznych przedmiotów zawodowych i zajęć praktycznych), uczący w zawodach rolniczych i gastronomicznych

Zamierzone cele:

  • opanować umiejętność organizacji procesu eksploatacji urządzeń technicznych
  • opanować metody wyrobu artykułów spożywczych w różnych technologiach (LOiWA Kalsk)
  • przeanalizować nowe konstrukcje maszyn i agregatów stosowanych w przetwórstwie
  • uwzględnić aspekty ochrony środowiska podczas wykonywania prac w przetwórstwie rolno – spożywczym
  • określić kierunki modernizacji źródeł ciepła do różnych celów w przetwórstwie
  • scharakteryzować innowacyjne technologie stosowane w przetwórstwie rolno – spożywczym

Instytucje współpracujące:

  • Lubuski Ośrodek Innowacji i Wdrożeń Agrotechnicznych (LOIiWA)
  • ILLUT Berlin – Brandenburg
 
 

Terminy

  • Od wtorek, 12 styczeń 2021 do sobota, 16 styczeń 2021