Enoturystyka i kuchnia węgierska

 Rezerwacja zakończona
 
50
Kategoria
Żywienie i usługi gastronomiczne
Termin
wtorek, 1 październik 2019 - sobota, 5 październik 2019
Miejsce
Jarosław, Gyomaendrőd (Węgry)
Telefon
22 729 59 05, 22 729 73 02
E-mail
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Forma realizacji
seminarium / warsztaty
Osoba odpowiedzialna za realizację
Małgorzata Pawlonka

Adresaci / Grupa docelowa uczestników:

  • nauczyciele kształcenia zawodowego prowadzący zajęcia z przedmiotów gastronomicznych

 

Zamierzone cele:

  • przedstawiać sposoby produkcji win gronowych
  • analizować ekonomiczne aspekty produkcji winiarskiej i organizacji specjalistycznego gospodarstwa winiarskiego
  • porównać sposoby organizacji specjalistycznej turystyki winiarskiej
  • poznać tajemnice produkcji win z regionu Tokaj
  • poznać sztukę oceny i degustacji win
  • poznać produkty tradycyjne w danym regionie
  • wykonać tradycyjne potrawy kuchni środkowoeuropejskiej
  • analizować sposoby promocji kulinarnego dziedzictwa i bogactwa tradycji regionu

 

Instytucje współpracujące:

  • Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
  • ZSSCiO w Jaroslawiu
  • Zespół Szkół w Gyomaendrőd
 
 

Terminy

  • Od wtorek, 1 październik 2019 do sobota, 5 październik 2019