Produkcja dystrybucja i marketing wina. Enoturystyka w Polsce i na Węgrzech

 Rezerwacja zakończona
 
100
Kategoria
Żywienie i usługi gastronomiczne
Termin
niedziela, 4 listopad 2018 - środa, 7 listopad 2018
Miejsce
Węgry
Telefon
22 729 59 05, 22 729 73 02
E-mail
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Forma realizacji
seminarium / wizyta studyjna
Osoba odpowiedzialna za realizację
Małgorzata Pawlonka

Adresaci / Grupa docelowa uczestników:

  • nauczyciele kształcenia zawodowego prowadzący zajęcia z przedmiotów gastronomicznych

 

Zamierzone cele:

  • poznać zasady uprawy i ochrony winorośli
  • przedstawić sposoby produkcji win gronowych
  • przeanalizować ekonomiczne aspekty produkcji winiarskiej i organizacji specjalistycznego gospodarstwa winiarskiego
  • porównać sposoby organizacji specjalistycznej turystyki winiarskiej w Polsce i na Węgrzech
  • poznać tajemnice produkcji "wina królów – króla win"
  • poznać sztukę oceny i degustacji win

 

Instytucje współpracujące:

  • Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
  • ZSSCiO w Jarosławiu
 
 

Terminy

  • Od niedziela, 4 listopad 2018 do środa, 7 listopad 2018