Nowoczesne rozwiązania techniczne w przetwórstwie płodów rolnych
Kategoria
Szkolenia
Termin
wtorek, 12 styczeń 2021 - sobota, 16 styczeń 2021
Miejsce
Kalsk, Berlin
Telefon
22 729 59 05, 22 729 73 02
E-mail
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Forma realizacji
warsztaty / wyjazd studyjny
Osoba odpowiedzialna za realizację
Marek Rudziński
*warsztaty z wyjazdem studyjnym na targi Grüne Woche
Adresaci / Grupa docelowa uczestników:
- kadra kierownicza i nauczyciele kształcenia zawodowego (teoretycznych przedmiotów zawodowych i zajęć praktycznych), uczący w zawodach rolniczych i gastronomicznych
Zamierzone cele:
- opanować umiejętność organizacji procesu eksploatacji urządzeń technicznych
- opanować metody wyrobu artykułów spożywczych w różnych technologiach (LOiWA Kalsk)
- przeanalizować nowe konstrukcje maszyn i agregatów stosowanych w przetwórstwie
- uwzględnić aspekty ochrony środowiska podczas wykonywania prac w przetwórstwie rolno – spożywczym
- określić kierunki modernizacji źródeł ciepła do różnych celów w przetwórstwie
- scharakteryzować innowacyjne technologie stosowane w przetwórstwie rolno – spożywczym
Instytucje współpracujące:
- Lubuski Ośrodek Innowacji i Wdrożeń Agrotechnicznych (LOIiWA)
- ILLUT Berlin – Brandenburg
Terminy
- Od wtorek, 12 styczeń 2021 do sobota, 16 styczeń 2021