Ekologiczne metody produkcji zwierzęcej

 Rezerwacja zakończona
 
20
Kategoria
Szkolenia
Termin
środa, 14 październik 2020 - piątek, 16 październik 2020
Miejsce
Poznań
Telefon
22 729 59 05, 22 729 73 02
E-mail
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Forma realizacji
seminarium
Osoba odpowiedzialna za realizację
Anna Okoń

Adresaci / Grupa docelowa uczestników:

  • nauczyciele kształcenia zawodowego prowadzący zajęcia z produkcji zwierzęcej i weterynarii

Zamierzone cele:

  • scharakteryzować oddziaływanie chowu zwierząt gospodarskich na środowisko
  • scharakteryzować kształtowanie produkcji zwierzęcej w wytwarzaniu zdrowej żywności
  • ocenić produkcję mleka i żywca wołowego w gospodarstwie ekologicznym
  • określić wymogi dobrostanu zwierząt w gospodarstwie ekologicznym
  • poznać możliwości produkcji alternatywnej w hodowli zwierzęcej na przykładzie bawołów wodnych

Instytucje współpracujące:

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Centrum Doradztwa Rolniczego w Poznaniu
 
 

Terminy

  • Od środa, 14 październik 2020 do piątek, 16 październik 2020