Dziedzictwo kulinarne Pomorza Zachodniego wraz z nowymi trendami w kuchni i cukiernictwie

 Rezerwacja zakończona
 
40
Kategoria
Szkolenia
Termin
środa, 7 październik 2020 - piątek, 9 październik 2020
Miejsce
Mielno, Bonin
Telefon
22 729 59 05, 22 729 73 02
E-mail
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Forma realizacji
warsztaty
Osoba odpowiedzialna za realizację
Małgorzata Pawlonka

Adresaci / Grupa docelowa uczestników:

  • nauczyciele branży gastronomicznej

Zamierzone cele:

  • poznać dziedzictwo kulinarne Pomorza Zachodniego
  • nabyć umiejętności sporządzania potraw lokalnych i regionalnych
  • opanować zasady łączenia kuchni tradycyjnej i nowoczesnej w smakach słodkich i słonych
  • poznać kulinarne tajniki kuchni marynistycznej
  • udoskonalić realizację różnorodnej aranżacji talerzy

Instytucje współpracujące:

  • Zespół Szkól Centrum Kształcenia Rolniczego w Boninie
  • Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa, Oddział Terenowy Koszalin
  • Ogrody Hortulus w Dobrzycy
  • Centrum Kultury w Mielnie
  • Pracownia Czekolady w Koszalinie
  • Koło Gospodyń Wiejskich "Malwa" w Chłopach
  • Stowarzyszenie Promocji i Rozwoju Osady Nadmorskiej Chłopy „16-ty Południk”
 
 

Terminy

  • Od środa, 7 październik 2020 do piątek, 9 październik 2020