Szlakiem specjałów kuchni czeskiej i austriackiej

 Rezerwacja zakończona
 
113
Kategoria
Żywienie i usługi gastronomiczne
Termin
poniedziałek, 1 czerwiec 2020 - sobota, 6 czerwiec 2020
Miejsce
Mokrzeszów, Teplice nad Metuii (Czechy)
Telefon
22 729 59 05, 22 729 73 02
E-mail
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Forma realizacji
seminarium / warsztaty
Osoba odpowiedzialna za realizację
Małgorzata Pawlonka

Adresaci / Grupa docelowa uczestników:

  • nauczyciele kształcenia zawodowego prowadzący zajęcia z przedmiotów gastronomicznych

 

Zamierzone cele:

  • poznać lokalne atrakcje kulinarne
  • poznać systemem kształcenia zawodowego w Czechach i Austrii
  • analizować sposoby promocji kulinarnego dziedzictwa i bogactwa tradycji regionu
  • poznać produkty tradycyjne
  • wyposażyć uczestników w umiejętność doboru surowców charakterystycznych w kuchni austriackiej i czeskiej
  • sporządzić i podawać potrawy i napoje typowe dla kuchni austriackiej i czeskiej
  • ocenić organoleptycznie sporządzone potrawy

 

Instytucje współpracujące:

  • ZSCKR w Mokrzeszowie
  • Szkoła Hotelarsko – Gastronomiczna w Teplicach nad Metuii
 
 

Terminy

  • Od poniedziałek, 1 czerwiec 2020 do sobota, 6 czerwiec 2020