W dniach 10 i 11 stycznia 2013 r. w Krajowym Centrum Edukacji Rolniczej w Brwinowie odbyły się warsztaty szkoleniowe dla nauczycieli przedmiotów gastronomicznych, których program obejmował techniki rzeźbienia w owocach i warzywach stosowane w zdobieniu żywności i dekoracji stołu.

W dniach 22-23 listopada 2012 r. w  Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Wincentego Witosa w Boninie, odbyło się seminarium szkoleniowe z zakresu dietetyki i suplementacji poświęcone niektórym dietom stymulującym zdrowie.

W dniach 28 i 29 maja 2012r. w Krajowym Centrum Edukacji Rolniczej w Brwinowie odbyły się warsztaty szkoleniowe dla nauczycieli  przedmiotów gastronomicznych, poświęcone poznaniu tajników sztuki rzeźbienia w owocach i warzywach.

W dniach od 26 – 28 marca 2012 roku w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. W. Witosa w Boninie odbyło się seminarium dla nauczycieli turystyki wiejskiej i przedmiotów gastronomicznych "Społeczny wymiar rozwoju turystki i gastronomii na obszarach wiejskich".