mleczeKrajowe Centrum Edukacji Rolniczej w Brwinowie we współpracy ze Szkołą Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie zorganizowało seminarium dla nauczycieli kształcenia zawodowego prowadzących zajęcia z przedmiotów gastronomicznych  na temat: „Produkcja oraz walory żywieniowe i zdrowotne oleju rzepakowego ” w terminie 13-14 czerwca 2017r.Uczestnicy szkolenia mieli możliwość zapoznać się z procesem produkcyjnym, zastosowaniem oraz wpływem oleju rzepakowego na funkcjonowanie organizmu.

SAM 1137Krajowe Centrum Edukacji Rolniczej w Brwinowie we współpracy z UMK w Toruniu, ZSG-H w Toruniu i LGD „Zakole Dolnej Wisły” zorganizowało dla nauczycieli przedmiotów gastronomicznych kurs sommelierski połączony z warsztatami kulinarnymi pt. „Do wina najlepsza Gęsina” Warsztaty odbyły się w terminie 15-17 maja 2017 r. w Toruniu.

radom glowneW terminie 23 – 24 maja 2016 roku Krajowe Centrum Edukacji Rolniczej w Brwinowie zorganizowało we współpracy z Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu warsztaty technologiczne na temat: „Przetwórstwo mleka i mięsa w gospodarstwie rolnym oraz zasady wprowadzania żywności na rynek”.

italia glowneKrajowe Centrum Edukacji Rolniczej w Brwinowie zorganizowało w dniach 6-12 lutego 2016 r. wyjazdowe seminarium dla nauczycieli przedmiotów gastronomicznych na temat: „Kuchnia włoska regionu Trydent”.