fotoKrajowe Centrum Edukacji Rolniczej w Brwinowie zorganizowało w dniach 22-24 stycznia 2018 r. seminarium połączone z warsztatami kulinarnymi dla nauczycieli przedmiotów gastronomicznych pt.: „Dieta śródziemnomorska sposobem na długie życie”.

20171205Krajowe Centrum Edukacji Rolniczej w Brwinowie we współpracy z Warszawskim Uniwersytetem Medycznym zorganizowało dla nauczycieli przedmiotów gastronomicznych kurs I stopnia pt. „Dietetyka i odchudzanie”.   Kurs odbył się w terminie 4-5 grudnia 2017 r. w Warszawie.

DSC 0390Krajowe Centrum Edukacji Rolniczej w Brwinowie we współpracy z Zespołem Szkół Niepublicznych w Gąsawie zorganizowało dla nauczycieli przedmiotów gastronomicznych warsztaty kulinarne pt. „Slow Food, czyli obrona prawa do smaku”.   Warsztaty odbyły się w terminie 16-18 października 2017 r.  w Gąsawie.

mleczeKrajowe Centrum Edukacji Rolniczej w Brwinowie we współpracy ze Szkołą Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie zorganizowało seminarium dla nauczycieli kształcenia zawodowego prowadzących zajęcia z przedmiotów gastronomicznych  na temat: „Produkcja oraz walory żywieniowe i zdrowotne oleju rzepakowego ” w terminie 13-14 czerwca 2017r.Uczestnicy szkolenia mieli możliwość zapoznać się z procesem produkcyjnym, zastosowaniem oraz wpływem oleju rzepakowego na funkcjonowanie organizmu.