zupaKrajowe Centrum Edukacji Rolniczej w Brwinowie we współpracy z  Zespołem  Szkół Spożywczych, Chemicznych i Ogólnokształcących w Jarosławiu oraz Ośrodkiem Profilaktyczno - Rehabilitacyjnym  im. O.Pio w Radawie, organizuje dla nauczycieli przedmiotów gastronomicznych warsztaty kulinarne  "Smaki i walory podkarpacia kontra kuchnia francuska".  Szkolenie odbędzie się w terminie 23-25 kwietnia 2018 r. w Jarosławiu.

Z uwagi na dużą liczbę zgłoszeń limit miejsc został wyczerpany.

Do udziału w szkoleniu zapraszamy tych nauczycieli, którzy dostaną indywidualne potwierdzenie uczestnictwa.

Lista osób zakwalifikowanych została sporządzona według kolejności nadesłanych zgłoszeń.

Lista uczestników seminarium dostępna na Portalu Edukacyjnym KCER.

Celem kursu jest nabycie profesjonalnych umiejętności sporządzania potraw typowych dla Podkarpacia i kuchni francuskiej pod okiem mistrzów kulinarnychUczestnicy zostaną zapoznani z następującymi zagadnieniami:
•    walory tradycyjnej kuchni Podkarpacia,
•    tajemnice kuchni francuskiej od strony praktycznej,
•    nabycie praktycznych umiejętności sporządzania potraw francuskich i podkarpackich,
•    walory zdrowotne diety warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej,
•    tajemnice sukcesu w branży hotelarskiej,
•    profilaktyka zdrowia w hotelu na przykładzie projektu Farma Zdrowia,
•    czy szanując tradycje można wyznaczać nowe standardy w  branży mięsnej?

Udział w seminarium jest bezpłatny a uczestnicy przybywają w ramach delegacji służbowych.

Program seminarium