vegetablesKrajowe Centrum Edukacji Rolniczej w Brwinowie we współpracy z Warszawskim Uniwersytetem Medycznym organizuje dla nauczycieli przedmiotów gastronomicznych „Kurs I stopnia z dietetyki i odchudzania”. Szkolenie odbędzie się w terminie 4-5 grudnia  w WUM w Warszawie.  Z uwagi na dużą liczbę zgłoszeń limit miejsc został wyczerpany.

Do udziału w szkoleniu zapraszamy tych nauczycieli, którzy dostaną indywidualne potwierdzenie uczestnictwa. Lista osób zakwalifikowanych została sporządzona według kolejności nadesłanych zgłoszeń, z ograniczeniem do 1 nauczyciela z danej szkoły. Lista uczestników seminarium dostępna na Portalu Edukacyjnym KCER.

Celem kursu jest uzyskanie i poszerzenie wiedzy z zakresu dietetyki:

  • poznanie rodzajów diet stosowanych np.: w żywieniu osób chorych, sportowców, dzieci,
  • poznanie sposobów obróbki technologicznej warzyw i owoców zmniejszającej straty witamin i minerałów,
  • przedstawienie zasad komponowania potraw,
  • przygotowywanie potraw w najpopularniejszych odmianach diet, np. diecie lekkostrawnej ,
  • planowanie, rozliczanie i kalkulacja produkcji potraw, planowanie zakupów,
  • poznanie sposobów zdrowego odchudzania się,

Uczestnicy zostaną zakwaterowani w Hotelu "Gościniec" OEIiZK

Rzymowskiego 36
02-697 Warszawa
tel.: (+48)228 431 983
fax: (+48)228 474 967

Udział w kursie  jest bezpłatny a uczestnicy przybywają w ramach delegacji służbowych.

Program kursu