Informacja o szkoleniu sommelierskim: Do wina najlepsza Gęsina

20170416 123625Krajowe Centrum Edukacji Rolniczej w Brwinowie we współpracy z UMK w Toruniu, ZSG-H w Toruniu i LGD "Zakole Dolnej Wisły" organizuje dla nauczycieli przedmiotów gastronomicznych kurs sommelierski połączony z warsztatami kulinarnymi pt. "Do wina najlepsza Gęsina" Warsztaty odbędą się w terminie 15-17 maja 2017 r. w Toruniu.

Z uwagi na dużą liczbę zgłoszeń limit miejsc został wyczerpany.

Do udziału w szkoleniu zapraszamy tych nauczycieli, którzy dostaną indywidualne potwierdzenie uczestnictwa. Lista osób zakwalifikowanych została sporządzona według kolejności nadesłanych zgłoszeń, z ograniczeniem do 1 nauczyciela z danej szkoły.

Lista uczestników seminarium dostępna na Portalu Edukacyjnym KCER.

Celem warsztatów jest zapoznanie uczestników z następującymi zagadnieniami:
•    sposoby produkcji poszczególnych rodzajów win;
•    słownictwo winiarskie;
•    regiony produkcji i najważniejsze odmiany winorośli na świecie;
•    prawidłowy serwis win oraz ich przechowywanie;
•    tajniki dopasowania wina do potraw i dobierania kieliszków do win.

Dodatkowo uczestnicy wezmą udział w warsztatach kulinarnych z gęsiny i zapoznają się z kuchnią tradycyjną.

Nauczyciele zostaną zakwaterowani w

Hotelu Meeting
Toruńska Infrastruktura Sportowa Sp. z o.o.
Ul. Gen. J. Bema 73-89, 87-100 Toruń
Tel. (56) 665 00 50

Udział w seminarium jest bezpłatny, a uczestnicy przybywają w ramach delegacji służbowych.

Program seminarium

Osoba odpowiedzialna za szkolenie: Małgorzata Pawlonka

tel. 22/729 73 02 w. 26, 603-243-639

tel/fax: 22 /729 59 55 w 28

e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi  Ministerstwo Edukacji Narodowej  Ośrodek Rozwoju Edukacji  Polski Komitet Normalizacyjny  logo cdr light