Informacja o warsztatach: Kuchnia włoska regionu Trydent

oliwkiKrajowe Centrum Edukacji Rolniczej w Brwinowie organizuje w dniach 16-17.02.2017 r. Warsztaty kulinarne dla nauczycieli przedmiotów gastronomicznych "Kuchnia włoska regionu Trydent".

 

Program warsztatów przewiduje realizację następującej tematyki:

 

  • tajemnice smaku kuchni włoskiej,
  • składniki kuchni włoskiej, filozofia, zasady i tradycje,
  • typowe potrawy kuchni włoskiej regionu Trydent,
  • sposoby sporządzania potraw wysokiej jakości zdrowotnej i smakowej,
  • technologia produkcji oliwy z oliwek,
  • różne sposoby sporządzania makaronów mięs, ryb, jaj i warzyw w kuchni włoskiej,
  • nabycie praktycznych umiejętności sporządzania potraw kuchni włoskiej.

Udział w warsztatach jest bezpłatny, a uczestnicy przybywają w ramach delegacji służbowych i pokrywają koszty przejazdu do Warszawy.

Na warsztatyh przyjeżdżają tylko te osoby które dostaną imienne zaproszenie. Lista uczestników warsztatów do wglądu na Portalu Edukacyjnym Krajowego Centrum Edukacji Rolniczej.

Program warsztatów

Osoba odpowiedzialna za szkolenie:
Małgorzata Pawlonka
Kom. 603-243-639
Tel. 22/729 73 02 w. 26
Tel./fax.: 22 /729 73 55
Tel. kom.  603-243-639
e-mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi  Ministerstwo Edukacji Narodowej  Ośrodek Rozwoju Edukacji  Polski Komitet Normalizacyjny  logo cdr light