Informacja o seminarium: Kuchnia włoska regionu Trydent

oliwkiKrajowe Centrum Edukacji Rolniczej w Brwinowie organizuje w terminie 06-12.02.2016 r. seminarium wyjazdowe dla nauczycieli przedmiotów gastronomicznych "Kuchnia włoska regionu Trydent".

 

Program szkolenia przewiduje realizację następującej tematyki:

  • filozofia kuchni włoskiej, tajemnice jej smaku
  • specyfika składników kuchni włoskiej, zasady stosowania
  • typowe potrawy kuchni regionu Trydent
  • sposoby sporządzania potraw wysokiej jakości zdrowotnej i smakowej
  • rozwiązania technologiczne, proekologiczne sprzyjające efektywności i jakości produkcji gastronomicznej
  • technologie stosowane w branży winiarskiej
  • technologie stosowane w branży serowarskiej
  • technologia produkcji oliwy z oliwek
  • różne sposoby sporządzania makaronów i przyrządzania mięs, ryb, jaj, warzyw w kuchni włoskiej
  • sekrety palenia ziarna kawy, sposoby  uzyskania  optymalnego smaku i aromatu.

Udział w seminarium jest bezpłatny. Uczestnicy przybywają w ramach delegacji służbowych i pokrywają koszty przejazdu do Warszawy. Na seminarium przyjeżdżają tylko te osoby, które otrzymają imienne zaproszenie.

Lista uczestników szkolenia do wglądu na Portalu Edukacyjnym Krajowego Centrum Edukacji Rolniczej.

 

download Program seminarium

 

Informacji udziela:
Małgorzata Pawlonka
Kom. 603-243-639
Tel. 22/729 73 02 w. 26
Tel./fax.: 22 /729 73 55
Tel. kom.  603-243-639
e-mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi  Ministerstwo Edukacji Narodowej  Ośrodek Rozwoju Edukacji  Polski Komitet Normalizacyjny  logo cdr light