Informacje o seminarium: Kuchnia włoska regionu Trydent

wlochy ikonaKrajowe Centrum Edukacji Rolniczej w Brwinowie organizuje w dniach  07-13.03.2014 r. seminarium wyjazdowe dla nauczycieli przedmiotów gastronomicznych „Kuchnia włoska regionu Trydent.”

Program szkolenia przewiduje realizację następującej tematyki:
•    tajemnice smaku kuchni włoskiej,
•    składniki kuchni włoskiej, filozofia, zasady i tradycje,
•    typowe potrawy kuchni włoskiej regionu Trydent
•    sposoby sporządzania potraw wysokiej jakości zdrowotnej i smakowej,
•    rozwiązania technologiczne proekologiczne sprzyjające efektywności i jakości produkcji gastronomicznej,
•    technologie stosowane w branży winiarskiej,
•    technologie stosowane w branży serowarskiej,
•    technologia produkcji oliwy z oliwek,
•    różne sposoby sporządzania makaronów mięs, ryb, jaj i warzyw w kuchni włoskiej,
•    sekrety palenia ziarna i sposobów  uzyskania  optymalnego smaku kawy,
Udział w seminarium jest bezpłatny, a uczestnicy przybywają w ramach delegacji służbowych i pokrywają koszty przejazdu do Warszawy. Ze względu na liczbę nadesłanych zgłoszeń limit miejsc został wyczerpany. Na seminarium przyjeżdżają tylko te osoby które dostaną imienne zaproszenie. Lista uczestników szkolenia do wglądu na Portalu Edukacyjnym Krajowego Centrum Edukacji Rolniczej.
download Program seminarium

 

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi  Ministerstwo Edukacji Narodowej  Ośrodek Rozwoju Edukacji  Polski Komitet Normalizacyjny  logo cdr light