DSC00926W dniach 18-20 października 2017r. w Zespole Szkół w Iwoniczu odbędzie się seminarium na temat "Strategie rozwoju turystyki kulinarnej i ekoturystyki na przykładach regionu Podkarpacia"

 

Uczestnicy poznają turystykę kulinarną różnych regionów w Polsce oraz w innych krajach Europy. Będą mieli możliwość poznać kuchnię regionalną Podkarpacia.

Program obejmuje szereg zagadnień związanych z ekoturystyką w Polsce, jej uwarunkowania i szanse rozwoju, najważniejsze szlaki winne w kraju i za granicą.

W harmonogramie zajęć przewidziano wizyty studyjne w obiektach na szlaku „Podkarpackie Smaki”, jak również jednego z najciekawszych skansenów Parku Etnograficznego, Muzeum Budownictwa Ludowego w Sanoku. Pod kierunkiem specjalistów nauczyciele poznają podstawy winorośli i winiarstwa, jak również tworzenia oferty enoturystycznej w gospodarstwie.

Szkolenie jest bezpłatne, koszt dojazdu do miejsca zakwaterowania ponosi szkoła.

Program seminarium

Adres zakwaterowania:

Internat Zespołu Szkół w Iwoniczu
ul. Zadwór 15
38 – 440 Iwonicz – Zdrój

 

Zofia Bończak-Plichta
nauczyciel konsultant

tel. (22) 729 73 02 w. 27
603-325-010

e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.